Pluktuin

Voor op de boterham en in de thee

In onze pluktuin kun je zelf verse augurken (die vinden wij lekkerder smaken dan komkommers), wortels, sla en eetbare bloemen plukken voor op de boterham in Het Tuinkafe. Je kunt ook zelf kruiden voor thee plukken.

Kruiden, precies zoveel je nodig hebt

In de kruidentuin vind je alle veelgebruikte keukenkruiden, zoals bieslook, munt, citroenmelisse, rozemarijn, oregano, tijm, salie en laurier. Meestal heb je van verse kruiden maar weinig nodig, omdat verse kruiden sterker van smaak zijn dan gedroogde kruiden. Bij ons kan je precies de hoeveelheid plukken die je nodig hebt.

Fruit

Door de hele tuin heen staan appel- en perenbomen, frambozen, bramen en Japanse wijnbessen. Er staan ook een paar vlierstruiken, waar je in het voorjaar de bloemen van kunt plukken voor vlierbloesemsiroop, en in het najaar de bessen voor vlierbessenjam- en sap. Bij fruit luistert de rijping nauw. Vraag bij Het Tuinkafe welk fruit geplukt kan worden.

Bloemen

In de pluktuin kun je een veldboeket plukken. Soorten die je kunt verwachten zijn: Korenbloem, Dahlia, Goudsbloem, Strobloem, Cosmea, Scabiosa, Juffertje in 't groen.

Wat groeit er en wat kost het?

In Het Tuinkafe kunnen we je precies vertellen welke groenten, kruiden, fruit en bloemen er op dat moment geschikt zijn voor oogst. Groenten en kruiden verkopen we ongeveer 20% onder de bio kostprijs. Een bos bloemen kost afhankelijk van de grootte tussen de 10 en 25 euro.
Alles is met aandacht en biologisch gekweekt.