Afval naar Oogst

Voor de inzameling en verwerking van Groente-, Fruit- en Tuinafval is in Amsterdam nog niet dé oplossing gevonden, terwijl 36% van onze vuilniszak eruit bestaat.

bottom-up

Met Afval naar Oogst willen we groenprojecten zoals buurttuinen inzetten bij de inzameling en verwerking van Groente- en Fruitafval. Hiermee lossen we bottom-up een deel van het grootstedelijke afvalprobleem op, versterken we de betrokkenheid van Amsterdammers, en volgen daarbij ook nog eens een (eco)logische, korte weg. Met Afval naar Oogst maken we van afval, wat nu verdwijnt in de vuilniszak, een grondstof die de aarde en ons voedt.

Meedoen

Er leveren op dit moment ruim 100 buurtbewoners hun GF-afval bij ons in. Wil je ook jouw GF-afval bij ons inleveren? Stuur dan een e-mail naar: info@afvalnaaroogst.nl.

Hoe werkt het?

Na jouw aanmelding kun je op afspraak een elektronische sleutel en een speciaal emmertje met zakken komen ophalen. Verzamel in het emmertje je GF-afval. Met de elektronische sleutel heb je 24 uur per dag toegang tot onze gang waar je jouw emmertje in de compost trommels kunt legen. Lees meer verder op de pagina Handleiding.

Alle locaties

Inmiddels zijn er 22 locaties in Amsterdam waar jij jouw GF-afval kunt inleveren. Op de website van Afval naar Oogst kun je jouw dichtstbijzijnde locatie vinden.

Partners

Afval naar Oogst is in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en Stichting DOEN en alle deelnemende locaties.