Zero Waste Kas

We hebben bij een plan ingediend bij West Begroot om een nieuwe Zero Waste Kas te bouwen in onze buurttuin. Om onze kas te realiseren hebben we zoveel mogelijk stemmen van buurtbewoners nodig.

Stem HIER op de Zero Waste Kas en bouw mee aan een groene stad!

De Zero Waste Kas wordt een ontmoetingsplek, met als doel sociale en duurzame impact in de stad te creëren. Bewoners kunnen hier samen leren en werken aan initiatieven voor een groenere buurt. Zo zullen er workshops worden gegegeven over bijvoorbeeld composteren, duurzame voedselproductie of lokale kringlopen.

Verder zal de Zero Waste Kas gebruikt worden als uitvalbasis voor de vele buurtvrijwilligers die in onze tuin werken, als werkplaats voor het inmaken van verse producten uit onze tuin, en voor Van Afval naar Oogst bijeenkomsten met onze partnerorganisatie De Gezonde Stad. En natuurlijk zijn bezoekers van ons Tuinkafé welkom om in de kas te schuilen voor slecht weer met een kopje versgeplukte tuinthee.

Zero Waste Kas info-event

Als je meer wilt weten over ons plan of ideeën wilt uitwisselen, kom naar ons info-event in de I Can Change buurttuin. We zullen laten zien wat we allemaal doen in de tuin: het composteren, het Tuinkafe, de pluktuin, de regenwateropvang voor irrigatie, het inmaken, het geven van workshops etc - en vertellen over onze plannen voor de kas.

Iedereen is welkom om met ons mee te denken over toekomstige activiteiten in de Zero Waste Kas. Kom langs op zaterdag 28 november om 14.00 uur in de I Can Change tuin op de Jasper Leijnsenstraat 21.

Heb je vragen of input voor dit event, of wil je je al opgeven mail dan naar : tuinenentuinders@icanchangetheworldwithmytwohands.nl

Wat is West Begroot en hoe kan ik stemmen?

Stadsdeel West vindt het belangrijk dat jij meedenkt en meebeslist over bewonersinitiatieven die goed zijn voor de leefbaarheid in je eigen buurt. Want als buurtbewoner weet jij als geen ander wat er nodig is in jouw directe leefomgeving.

Tot en met 14 december (12.00 uur ‘s middags) kan je via West Begroot stemmen op de plannen die jij belangrijk vindt. Zo heb je inspraak over hoe € 300.000,- van de begroting van stadsdeel West wordt besteed.
Om te stemmen heb je je persoonlijke inlogcode nodig die alle inwoners van West per post ontvangen. De uitslag wordt bekend gemaakt op 17 december.

De Zero Waste Kas zal gebruikt worden voor workshops (zoals deze workshop over wormencompost bijvoorbeeld) en..
.... voor informatiebijeenkomsten (zoals deze 'Van Afval naar Oogst' kick-off)
.... voor buurtactiviteiten in de tuin (zoals deze stekjesruil)
.... (of zoals deze workshop monoprint met planten)
... voor het inmaken van verse oogst uit de tuin...
.... en als uitvalsbasis voor buurtvrijwilligers tijdens meewerkdagen (om zoals hier tijdens de pauze een kopje thee te drinken, of te schuilen met slecht weer)