you can change

filosofie

I can change spreekt het geloof uit dat als veel mensen een (kleine) ecologische bijdrage leveren dit uiteindelijk leidt tot verandering. Het gaat er om mensen dichtbij huis ‘hands-on’ mogelijkheden te bieden om een bijdrage te leveren. Door de activerende en kleinschalige benadering wil I can change the world with my two hands mensen laten ervaren dat het niet moeilijk is om zelf een bijdrage te leveren, ‘impact te hebben’.

kleinschaligheid als alternatief

Groot denken begint in het klein, en de buurt, de lokaliteit is het werkterrein waar vanuit de projectvisie wordt onderzocht wat mogelijk is. De inhoudelijke drijfveren en motivatie van het project zijn ambitieus, maar de sfeer en feel van het project is bewust laagdrempelig en toegankelijk. Door klein te beginnen en lokaal ingebed te zijn, is het project makkelijker realiseerbaar en doorvoelbaar en fungeert het als voorbeeld voor andere initiatieven, zodat veel kleine projecten samen een grote verandering kunnen teweegbrengen.

GFT AFVAL

Je kan een bijdrage leveren aan een meer duurzame stad/wereld door je groente- en fruitafval te verzamelen en langs te brengen bij de moestuin of winkel. In de moestuin van I can change the world with my two hands maken we er compost van waarmee we de bodem voeden.

Hoe werkt het?

Verzamel thuis in een gft-emmer of gewoon in een emmertje met een deksel (bijvoorbeeld een mayonaise-emmer die je bij de snackbar kunt krijgen) je gft-afval. Je kunt je emmertje 24 uur per dag legen in ons luik op de Jasper Leijnsenstraat 21. Van al het ingeleverde en zelfverzamelde compostmateriaal bouwen wij een composthoop. Zo reduceren we samen afval.
Klik hier voor een overzicht van wat je wel of niet aan gft-afval kan inleveren.

Zelf composteren

Raak je geïnspireerd door het composteren, dan kan je overwegen om thuis – in je keukenkastje of op je balkon – te gaan composteren. In de moestuinwinkel hebben we daar verschillende systemen voor zoals een wormentoren of een Bokashi keukenemmer.

Meewerken op het terrein

Vind je het fijn om bijdrage te leveren aan de doelen van I can change the world with my two hands, wil je leren moestuinieren of simpelweg met je handen in de aarde wroeten, dan ben je van harte welkom op één van onze meewerkdagen!

De meewerkdag beginnen we altijd met een gezamenlijke bespreking van de klussen. De werkzaamheden zijn wisselend, van het slaan van een waterput tot snoeiwerkzaamheden, van het omzetten van de buurtcomposthoop tot het onkruidvrij maken van de productiebedden.
Er is voor ieder wat wils, ervaring is niet nodig.

De meewerkdagen zijn maandelijks op zaterdag- of zondagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.
Kijk voor een overzicht van de werkdagen in de Agenda >>

Als je interesse hebt om mee te werken, stuur dan een mail naar stephan@icanchangetheworldwithmytwohands.nl >>